Site Loader
3 tips starten met online hulp

We leven met z’n allen momenteel in een vreemde wereld. We proberen altijd en overal 1.5 meter afstand te houden en als we ziek of verkouden zijn blijven we thuis. Veel mensen voelen zich in deze periode eenzaam en dat is niks om je voor te schamen. Aangezien we nu niet zomaar overal meer naartoe kunnen, biedt online hulp uitkomst. Daarnaast biedt het je veel mogelijkheden als fysiek contact een hoge drempel voor je is of je veel reist voor je werk.

Waarom online?

Als je al een tijdje niet zo lekker in je vel zit, kan het goed zijn om hier met iemand over te praten. 

Dit hoeft in eerste instantie natuurlijk niet altijd een psycholoog te zijn. Je kunt proberen te praten met je naasten, maar hier zit in veel gevallen een hoge drempel aan verbonden. Misschien vind je dit te eng of voel je je er simpelweg niet goed bij. Het kan helpen om een gesprek te voeren met iemand die een objectieve mening kan geven en jou niet kent. 

We hebben tegenwoordig helaas te maken met lange wachttijden voor psychologen. Daarnaast snappen we heel goed dat je in deze corona-crisis niet fysiek met iemand wilt spreken. Met online hulp kun je vanuit je vertrouwde omgeving met een professional praten. 

Welke soort therapie past bij jou

Er zijn verschillende soorten therapie. Denk bijvoorbeeld aan psychische hulp bij een burn-out of relatietherapie. Door middel van een kenningsmakingsgesprek bespreken jullie samen de mogelijkheden. Niks is verplicht en jij bepaalt zelf wat je wel en niet wilt. Daarnaast kun je het gesprek met de online psycholoog helemaal zelf invullen. Voel jij je prettiger bij videobellen via Skype? Of zet je liever je verhaal op papier? Online hulp kan plaatsvinden via verschillende platformen als e-mail en WhatsApp. De keuze ligt geheel bij jou, jij hebt namelijk de regie in handen. 

Voordelen online hulp

Online hulp kan een handig hulpmiddel zijn bij het oplossen van je problemen of het begrijpen van je situatie. Het hoeft echter niet voor iedereen te helpen. Om je nog een wat duidelijker beeld te geven, zetten we een paar voordelen van online hulp voor je op een rij.

  • Er is geen wachtlijst. Je kunt gelijk een afspraak maken met de online psycholoog.
  • Je praat met professionele psychologen die zich hebben gespecialiseerd in verschillende therapieën. 
  • Het gesprek is geheel veilig en vertrouwd.
  • Psycholoog spreekt je eigen taal.

Saskia