Site Loader
hoe werkt regressie therapie?

Regressie therapie is een vorm van therapie waar men terug gaat naar het verleden om emotionele blokkades in het heden op te ruimen.

Wat is regressie therapie?

Regressie therapie heeft tot doel om ons leven verder te kunnen zetten door het begrijpen hoe we zijn, waar we sommige karaktertrekken halen, wat ons ergert, waar we door verzuurd geraken en trauma’s die we beleefd hebben en deze te kunnen loslaten. Door de regressie therapie wordt achterhaald welke trauma’s in het verleden ons gemaakt hebben hoe we nu zijn of hoe we op iets reageren. We gaan terug naar het verleden om ons bewust te maken van de onbewuste dingen die ons in het heden veel pijn en problemen opleveren.

Hoe gebeurt regressie therapie?

Meestal gebeurt er eerst een gesprek vooraf, een zogenaamd intake gesprek om de mogelijkheid te geven aan de regressie therapeut en de patiënt elkaar te leren kennen. Zo kan je ook alle vragen omtrent de therapie en wat er juist gebeurt voorleggen aan de therapeut.

De regressie therapie zelf is een vorm van trance waarin je gebracht wordt. Door deze trance kan je diep in je onderbewustzijn graven naar trauma’s uit het verleden en daar bewust van worden.

Voor wie is regressie therapie?

Voor iedereen die zich vragen stelt over hoe hij of zij op sommige dingen reageert of om te begrijpen waarom ze sommige karaktertrekken hebben ontwikkeld. Maar het belangrijkste is dat deze therapie vooral geschikt is voor mensen die bezig zijn met hun persoonlijke groei. Mensen die antidepressiva nemen of andere emotie veranderde medicatie kunnen helaas niet aan regressie therapie deelnemen omdat het vooral de bedoeling is om diep in je emoties te graven om zo trauma’s te kunnen detecteren en loslaten.

admin