Site Loader
belang goed bed

Uitgerust uit bed stappen zonder rugklachten of het gevoel hebben dat de nacht te kort was. Dat is de beste start van je dag! Slaap je slecht? Word je met lichamelijke klachten wakker? Het juiste bed kan jou hierbij helpen. Maar waarom is een goed bed zo belangrijk? Wij vertellen je wat voor belang een goed bed heeft op je gezondheid.

Zorgen voor een goede nachtrust

Waarom is een goede nachtrust zo belangrijk? Nachtrust heeft onder andere invloed op je hersenen en je mentale gezondheid. Het kiezen van het juiste bed kan er dan ook voor zorgen dat je nachtrust positief wordt beïnvloed. Voornamelijk de bodem en de grootte van het bed zijn belangrijk. De meest voorkomende bedbodems zijn lattenbodems en boxsprings. Kies dus een bodem die voor jou comfortabel ligt.

Bedden zijn er in verschillende maten. Kies de maat die bij jouw wensen past. Slaap je alleen? Heb je veel ruimte nodig in bed? Heb je niet veel ruimte in de slaapkamer? Kies dan bijvoorbeeld voor een twijfelaar 120×200 bed

Lichaamsklachten voorkomen

Word je wakker met pijn in je rug, schouders of nek? Dan kan het zijn dat je niet het juiste bed hebt. Het juiste bed, in combinatie met het juiste matras, biedt ondersteuning aan je lijf en kan er voor zorgen dat je zonder lichamelijke klachten wakker wordt. De moeite waard om op te letten dus!

Invloed op je psychische gezondheid

Het hebben van een verkeerd bed kan zorgen voor een slechte nachtrust, wat weer kan zorgen voor problemen met je psychische gezondheid. Zo kan het leiden tot neerslachtigheid, depressie of zelfs een burn-out. Ook kun je meer prikkelbaar worden, angstgevoelens krijgen en meer last krijgen van stemmingswisselingen. 

Impact op de hersenen

Door het juiste bed te kiezen kun je, door middel van goede nachtrust, de gezondheid van je hersenen beïnvloeden. Tijdens het slapen krijgen je hersenen en je lichaam de kans om zich te herstellen van de dag. Onvoldoende slaap kan problemen geven met het geheugen, concentratievermogen, de spraak, besluitvaardigheid en reactiesnelheid. Het is dus belangrijk dat je ‘s nachts lekker in bed ligt en een goede nachtrust krijgt. 

Iedereen vindt wat anders belangrijk aan een bed. Zo vindt bijvoorbeeld de één een extra grote boxspring fijn, de ander vindt een bed van 140×200 met lattenbodem het lekkerst liggen. Denk voor jezelf goed na wat jij nodig hebt om comfortabel te kunnen liggen en je hersenen de nachtrust te geven die ze nodig hebben.

admin