Site Loader
Concentratie verbeteren

Heb je zowel thuis als op je werk vaak moeite met concentreren? Helaas beschikt niet iedereen over een ontspannen en rustige omgeving om in te kunnen werken, dus onze enige oplossing is het verbeteren van ons concentratievermogen en ons leren concentreren en focussen waar we ook zijn.

Je kunt jezelf trainen in het verbeteren van je concentratiecapaciteiten en je zult merken dat als extra bonus jouw geheugen ook nog eens een stuk beter wordt!

  • Maak een specifieke werkruimte; ergens waar je alleen kunt werken. Als je een pauze nodig hebt, dan verlaat je die plek even en het is dus niet de bedoeling dat je gaat zitten kletsen of eten in die ruimte.
  • Stel jezelf een doel en een tijdslimiet. Werk niet langer dan 1 uur per keer aan dezelfde taak. Een verbetering van de concentratie zal ervoor zorgen dat je ook op andere gebieden beter zult presteren.
  • Neem tussen je werkperiodes door korte pauzes en probeer jezelf aan te wennen om taken vóór deze pauzes te voltooien. Hierdoor zal niet alleen je concentratie, maar ook de hoeveelheid werk die je omzet, verbeteren.
  • Geef jezelf na intense concentratieperioden een beloning. Dit kan zijn in de vorm van een pauze of een snack, wat je trouwens ook zal helpen om je batterij weer op te laden.
  • Gezonde slaapgewoonten zijn van essentieel belang om het geheugen te verbeteren. Rusten en jezelf ontspannen zullen je concentratievermogen sterk verbeteren
  • Wees gewaarschuwd dat het isoleren van jezelf om je zo beter te kunnen concentreren alleen zal zorgen voor een rustige omgeving, maar je concentratie op zich niet zal verbeteren. Zodra je eenmaal bent gewend aan een rustige omgeving, wordt het werken onder normale dagelijkse omstandigheden steeds moeilijker.

Wat je ook doet, blijven oefenen en je focus blijven trainen, is hier de sleutel. Hoe meer je je concentratie blijft stimuleren, hoe beter je dit zal lukken.

Je zult je nu waarschijnlijk wel afvragen of jij dit ook kunt, nou ga je gang en volg deze tips en je zult merken dat ze echt werken om je concentratie te verbeteren.

admin