Site Loader
Gezonde voordelen van een maaltijdbox

Er is ons heel lang een verkeerd beeld van gezond eten voorgespiegeld. De schuld hiervan ligt bij de voedingsindustrie en onze kortzichtigheid. Gelukkig komt daar langzaam maar zeker verandering in want hoewel er vandaag de dag nog steeds veel budget wordt uitgegeven om ons ongezond te laten eten. ZIjn er ook talrijke oplossingen om per direct te beginnen met gezonder te eten en zijn er geen excuses meer mogelijk om dit niet te doen.

Een van de oplossingen om gezonder en makkelijker te gaan koken zijn de inmiddels befaamde maaltijdboxen. Bekende boxen zijn die van HelloFresh en Marley Spoon. Dit zijn naast de vele lokale eetboxen twee die op wereldtoneel opereren en met elkaar concurreren. Beide zijn Duits en goed in wat ze doen.

Deze maaltijdboxen lees je hier meer over en hebben veel voordelen omdat we het vandaag gaan hebben over gezond eten lichten we enkel de voordelen uit die hier betrekking op hebben. Want het staat vast dat ze naast een beter eetpatroon jou ook meer tijd geven, meer plezier in koken en inspirerend kunnen zijn.

Gezonder eten met een vast eetpatroon.

Voordeel nummer een geldt alleen wanneer je elke week een maaltijdbox besteld. Je kunt lid worden en vervolgens per week aangeven wanneer je een box wilt ontvangen en elke week kun je zelf de gerechten kiezen. Bij de meeste boxen geldt dat wanneer je niets selecteert je, je automatisch recepten op basis van je voorkeuren bezorgd krijgt.

Maar wat is hier nu het gezonde voordeel van? Omdat je elke week gebruik maakt van een maaltijdbox al dan niet die van Marley Spoon of die van HelloFresh, welke je gebruikt maakt niet zo veel uit. Je krijgt elke week volgens een vast patroon een aantal maaltijden. Al deze maaltijden zijn gezond en verantwoord ingericht. Waardoor je dus een stabiel eetpatroon creëert met voldoende variatie. Juist die variatie in gezonde producten is waarmee je een stuk gezonder kunt eten.

Verse (biologische) producten.

Wat ook beter voor je gezondheid is zijn verse producten. De gebruikte producten in deze kookboxen zijn verser dan die van de supermarkt. Hoe verser hoe meer belangrijke voedingsstoffen er in tact blijven en hoe meer vitaminen en mineralen je binnen krijgt. 

Omdat zowel HelloFresh, als Marley Spoon maar ook het Belgische Foodbag, 15gram en Ekomenu hun producten direct bij de boer inkopen en ze direct naar je opsturen in de foodbox na het oogsten. Krijg je kakelverse producten in huis die je dezelfde week nog op eet. Super gezond dus.

Uitgebalanceerde maaltijden.

Ook over de recepten die je elke week zelf kunt kiezen wordt goed nagedacht. Alle recepten zijn uitgebalanceerd waarvoor gebruik wordt gemaakt van de schijf van vijf. Dat wil zeggen dat nooit teveel van een bepaalde voedingsstoffen eet. Teveel brood, aardappelen en pasta kunnen ervoor zorgen dat je snel aankomt vanwege de vele koolhydraten. Door alle maaltijden uit te balanceren zodat je niet teveel vlees en te weinig vis eet  eet je een stuk gezonder.

Gezond is belangrijk maar het moet ook leuk blijven.

Hoewel gezond eten vandaag de dag erg belangrijk is. Moet eten natuurlijk ook leuk blijven. En gelukkig is dat met deze maaltijdboxen ook. De recepten zijn alles behalve saai en soms zelfs opmerkelijk te noemen. Hoewel er veel overeenkomsten zijn wanneer we het over gezond eten hebben. Kun je bij de recepten van de genoemde boxen veel verschillen vinden. Soms vind je er zelfs desserts of pizza’s en hamburgers die je zelf thuis kunt maken. Ook aan kinderen wordt met deze boxen gedacht want wat is er nu leuker dan zelf een pizza maken?

admin