Site Loader
Voordelen personal trainer

Voor elk lichaamstype en fitnessdoel, is er een personal trainer. Deze trainer helpt mensen om hun doelen te behalen met betrekking tot hun fysieke gesteldheid. Erachter komen wat de voordelen zijn van het inschakelen van een personal trainer kan je helpen de beslissing te maken of je er het geld aan uit wilt geven, of niet.

Het bepalen van je fitnessdoelen

Personal trainer Tilburg biedt hulp bij het bepalen van je fitnessdoelen en maakt een plan om die fitnessdoelen te bereiken. De trainer houdt rekening met jouw huidige fitnessniveau en bespreekt met je wat je uiteindelijk wilt bereiken. Jouw grote doel wordt verdeeld in kleine individuele doelen die makkelijk haalbaar zijn en daarbij ook realistisch zijn. Hierdoor is het bereiken van het grote doel mentaal een stuk eenvoudiger. Ook helpt de personal trainer bij het beoordelen van je vooruitgang. Als vooruitgang zichtbaar kan worden gemaakt kan dat erg motiverend werken!

Zorgt voor een gepersonaliseerde training

Personal trainers maken een specifiek trainingsplan die helemaal op jou is afgestemd. Dit plan is afgestemd op je doelen, behoeften, niveau en eventuele medische achtergrond. De trainer kan het programma aanpassen indien je onverhoopt geblesseerd raakt.

De personal trainer let op of je de oefeningen 100% correct uitvoert

Een personal trainer zorgt ervoor dat je elke oefening met de correcte vorm uitvoert. Hij of zij demonstreert de beweging en begeleidt je wanneer je het zelf gaat proberen. Je zult worden gecorrigeerd als je vorm of techniek niet goed is.

Het is erg belangrijk om oefeningen correct uit te voeren. Je verlaagt de kans op blessures aanzienlijk wanneer je dit doet. Als er iets is wat je écht niet wilt, is het geblesseerd raken. Dit heeft tevens een negatieve invloed op jouw vooruitgang.

De personal trainer motiveert je

Veel mensen hebben moeite om gemotiveerd te zijn wanneer ze alleen trainen. Door jezelf aan de afspraak met je personal trainer te houden, krijg je een gevoel van verantwoordelijkheid. Je wilt je trainer natuurlijk niet teleurstellen! Als je van je trainer hoort dat je het goed doet, krijg je hier een goed gevoel van waardoor je gemotiveerder raakt.

Een trainer houdt je verantwoordelijk

Een personal trainer kan ervoor zorgen dat je eindelijk die nieuwe workout-routine gaat starten. Wanneer je in je eentje traint, ben je helaas makkelijker geneigd om een keer een training over te slaan (of misschien er zelfs helemaal mee te stoppen!). Dit komt omdat niemand jou verantwoordelijk houdt. Wanneer je met een personal trainer aan de slag gaat zal je hoogstwaarschijnlijk wél komen opdagen en doen wat je moet doen! En een personal training kan helpen met jouw voedingsschema.

Je haalt meer uit elke sessie

Een personal trainer weet hoe die uit elke training het onderste uit de kan kunt halen. Hierdoor is jouw workout-routine een stuk efficiënter! Mocht je dus weinig tijd hebben om te trainen, is dit de ideale oplossing. Een personal trainer weet hoe elke minuut zo goed mogelijk benut kan worden, zodat je werkelijk waar voor je geld krijgt.

Bron: sportopzijnbest.nl

admin