Site Loader
oorzaak incontinentie problemen

In Nederland zijn er erg veel mensen die last hebben van incontinentie problemen. Wanneer je last hebt van incontinentie heb je moeite met het ophouden van urine. Het is voor veel mensen een probleem waar ze zich voor schamen. Het is dus ook iets dat in de meeste gevallen weinig besproken wordt. Dat kan het voor mensen die er last van hebben extra zwaar maken. Wel zijn de oorzaken van incontinentie problemen wel vaak duidelijk. Het kan dan ook op verschillende manieren ontstaan.

Verschillende oorzaken

Er zijn verschillende vormen van incontinentie. Elk van deze vormen, geven op andere momenten klachten. Zo komt inspanningsincontinentie erg vaak voor. Hierbij vindt er urineverlies plaats tijdens inspanning. De inspanning zorgt voor een drukverhoging in de buik. Hierdoor ontstaan er druk op de blaas. Deze vorm van incontigentie treed op bij mensen met zwakke bekkenbodemspieren of een zwakke blaashals.

Naast de inspanningsincontinentie, is er ook de Urge-incontinentie. Hierbij lukt het niet om nauwelijks om de plas op te houden wanneer de eerste drang komt. Hierbij zijn de oorzaken of psychisch of lichamelijk. Lichamelijk kun je hierbij denken aan suikerziekte of een tekort aan hormonen. Psychisch kan het zijn dat men te erg denkt aan het niet normaal kunnen plassen en hierdoor de klachten erger worden. Echter is de meest voorkomende incontinentie, stressincontinentie. Deze variant ontstaat door een probleem aan de bodembekkenspieren. Stressincontinentie komt vaak voor bij vrouwen die één of meerdere bevalling(en) hebben gehad.

De beste informatie

Naast deze oorzaken zijn er nog veel meer oorzaken die het probleem kunnen veroorzaken. Informatie over incontinentie op depend.nl helpt veel mensen bij het probleem. Daarnaast weet je daardoor beter waar het probleem vandaan komt en kun je het probleem gemakkelijker bij de bron aanpakken. Het kan dan ook nuttig zijn om veel kennis op dit gebied op te bouwen.

Oplossingen

Om incontinentie problemen op te lossen is het belangrijk dat je weet wat de oorzaak is. Welke vorm van stress of inspanning zorgt voor het probleem. Om hierachter te komen kan je informatie op zoeken op het internet of langs de huisarts gaan. Incontinentieproblemen zorgen vaak voor schaamte terwijl dat nergens voor nodig is. Loop er niet te lang mee en ga op tijd op zoek naar hulp. Alleen op deze manier kan het opgelost worden.

admin