Site Loader
Eten bestellen zo houd je het gezond

We kennen het allemaal: je komt thuis na een lange dag en hebt helemaal geen zin om te koken. Dan is het bestellen van eten opeens heel verleidelijk. Eten bestellen is dan ook nog nooit zo populair geweest als nu. De meeste restaurants uit de stad zijn aangesloten bij een bezorgservice en je hebt de keuze uit honderden verschillende maaltijden. Wil je het graag nog een beetje gezond houden? Wij delen een aantal tips voor het bestellen van een gezond gerecht. 

Gezonde restaurants

Aangezien er heel veel verschillende restaurants aangesloten zijn bij Thuisbezorgd.nl en andere bezorgsservices zie je soms door de bomen het bos niet meer. Als je een gezonde maaltijd wilt bestellen, raden we je aan om de filters te gebruiken. Zo kun je vaak filteren op een bepaalde soort eten of gerecht. Er zijn genoeg restaurants die gezonde opties aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan een vegan bar of een healthy hotspot. Kies voor een salade met kip of een poké bowl met zalm. Investeer iets meer tijd dan normaal in het zoeken naar een maaltijd en je zult veel gezonde opties ontdekken. 

Italiaans, Chinees of Thais?

Je kunt de zoektocht naar een gezond gerecht ook iets anders aanpakken. Bepaal eerst uit welke wereldkeuken je wilt eten. Heb je zin in Thais, Chinees of toch Italiaans? 

  • Thais: Als je Thais gaat bestellen, kun je het beste voor een wokgerecht kiezen. Deze bestaat namelijk uit rijst en groenten en is de meest gezonde optie. Kies het liefst voor een dunne saus.
  • Chinees: Zin in Chinees? Bestel dan vooral niet te veel. Ga voor noedels met verse groente en laat de loempia’s een keertje liggen.
  • Italiaans: Pizza en pasta zijn typische Spaanse gerechten. Het kunnen caloriebommen zijn, maar dit hoeft helemaal niet. Ga voor een volkorenpasta met veel groenten of een pizza met een spinaziebodem.

Tips om je maaltijd iets gezonder te maken

Wat eten we vanavond? Niet alle maaltijden zijn geheel gezond en dit hoeft ook helemaal niet. Het is niet erg als je zin hebt in een vette hap, maar kies de volgende dag voor meer groenten. Wil je je thuisbezorgd-maaltijd iets gezonder maken? Neem dan bijvoorbeeld eens een kleinere portie of laat de saus achterwege. Butlon is een bezorgdienst en gelooft in het ‘food near me’ concept. Het is natuurlijk fijn dat je eten uit de buurt komt, maar het is nog fijner als je iets meer weet over het desbetreffende restaurants. Zo bestel je niet zomaar eten, maar creëer je een persoonlijke band.

Saskia