Site Loader
Fit met fysiotherapie

Fit worden en blijven is tegenwoordig de orde van de dag. Wij Nederlanders willen steeds een betere levensstijl aanhouden en beter met het milieu omgaan. Deze kwesties staan ook hoog op de politieke agenda. Fit zijn en dus gezonder gaan leven is alleen niet altijd even makkelijk. Gezonder eten en sporten zijn vaak de belangrijkste dingen die er dagelijks verandert moeten worden. Maar waar begin je? Een dieet volgen of een specialist inschakelen op het gebied van voeding. Een fysiotherapeut wordt vaak ingeschakeld als het op de lichamelijke blessures of letsel aankomt. Om je conditie te verbeteren kun je een sport coach inschakelen of speciale fysiotherapie. Over dit laatste, fysio fitness, gaan we het in dit artikel uitgebreid over hebben.

Wat is fysio fitness?

Ga je liever niet alleen naar de sportschool maar wil je onder professionele begeleiding graag fit worden? Met fysio fitness krijg je onder begeleiding van een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in sport fysio een trainingsschema. De fysiotherapeut weet namelijk alles van de beweegapparatuur, dus hij kan je daarom heel goed begeleiden. Onder begeleiding van de fysiotherapeut ga je dus langzaam werken om je conditie steeds beter op te bouwen. Het programma zal steeds worden aangepast naar je performance, om zo het beste resultaat te behalen. Fysio fitness bij Fysiotherapie Glanerburg is daarom een ideale manier om fit te worden.

Medische fitness

Mocht er een medische reden zijn om een fysiotherapeut in te schakelen om fit te worden, denk bijvoorbeeld aan ernstig overgewicht of letsel, dan ben je met medische fitness beter af. Er wordt een trainingsschema opgesteld zodat je toch kan blijven trainen, ondanks de beperkingen die je hebt. Het doel van medische fitness is om conditie en belastbaarheid te verhogen door middel van training. Een aantal positieve gevolgen zijn dat je pijnklachten verminderen, je leeft een minder gestrest leven en je conditie wordt er een stuk beter op. Je werkt dus gerichter aan je klachten of blessures en daarom is medisch fitness de juiste manier om te kunnen blijven sporten en te werken aan actief herstel.

admin