Site Loader
fysiotherapie lichamelijke klachten blessures verhelpen

Dat thuiswerken is natuurlijk voor veel mensen flink wennen. De eerste paar dagen en weken is het nog wel interessant. Echter kan het na enkele tijd erg saai worden en wil je het liefst weer naar kantoor. Dat thuis werken moet iedereen aan wennen. Ook je lichaam moet dit verwerken. Omdat er aangeraden wordt om vooral binnen te blijven krijgt je lichaam waarschijnlijk minder beweging dan voorheen. Dit is jammer, zeker als je voorheen erg hard je best hebt gedaan om sportief te worden. Je lichaam kan dan ook pijntjes geven die je voorheen niet had. Natuurlijk helpt sporten en bewegen hiertegen. Maar niet altijd is dit de gezondste oplossing. Daarom kan het niks kwaad om een fysiotherapeut op te zoeken nu dit weer mag. Je leert in deze tekst wat je kan verwachten van de fysio in de coronacrisis je kan bieden en wat je nog meer kan verwachten. Het is belangrijk je goed voor te bereiden voordat je op bezoek gaat.

Zoek een fysiotherapeut bij jou in de buurt

Ben jij nog opzoek naar een goede fysio voor jouw lichamelijke problemen? Dan kan je deze het best online zoeken. Woon jij bijvoorbeeld in leiden? Zoek dat op Google naar: “fysiotherapie Leiden” of “fysio Leiden”. Als je dit doet krijg je de beste lokale fysio’s aangeboden. Het is natuurlijk wel slim om van tevoren uit te zoeken of deze fysio jou kan helpen met de problemen die je ondervindt. Een fysiotherapeut uit Leiden die gespecialiseerd is in sportblessures kan je misschien minder goed helpen dan een normale fysio als je last hebt van je rug. Op de website van de geselecteerde fysiotherapeuten kan je lezen wat zij jou kunnen bieden. Let er dus op dat dit overeenkomt met jouw kwalen.

Drukte tijde de crisis

Als de geschikte fysio is gevonden kan er een afspraak gemaakt worden. Het is natuurlijk belangrijk dat de fysio tijd heeft om jou te zien. Wacht daarom niet te lang en maak snel een afspraak. Nu veel dingen weer toegestaan zijn in deze coronacrisis kan het op sommige plekken goed druk zijn. Denk hierbij aan kappers en bioscopen. Maar zeker ook bij de fysio kan een flinke wachtrijen afspraken staan. Neem dus op tijd contact op en vraag naar de informatie die nodig is. Het is slim om te vertellen of het ernstig is of dat het nog gaat met de pijn. Vaak zijn er voor spoedige gevallen speciale mogelijkheden vrij gemaakt, of er wordt samen met jouw gekeken naar een goede oplossing of een andere fysio die je kan helpen.

Een fysiotherapeut in Leiden steunen

Zorg dat de fysio’s goed hun werk kunnen blijven doen. Lokale fysio’s die niet al te groot zijn, kunnen het soms erg druk hebben. De werkdruk loopt dat meestal hoog op. Het is dus niet handig om dagelijks te bellen of er al plek is. Doe dit eens per week of spreek af met de fysio, dat diegene belt als er plaats is.

Bron: Fysio Effect

Saskia