Site Loader
Skaten voor gezondheid

Gezondheid en bewegen wordt steeds belangrijker in ons leven. Naast het er goed uit willen zien stellen we gezondheid steeds meer boven aan ons lijstje met dingen waar we in het leven rekening mee willen houden. Het is niet alleen belangrijk om te letten op een gezonde variërende voeding, maar beweging speelt hierin ook een essentiële rol.

Naast de sportschool en het zwembad zijn er nog tal van andere sporten die je kan uitoefenen die voor een goede balans van cardio en krachttraining zullen zorgen. De groepsporten zoals hockey, handbal, softbal en voetbal zijn hier een voorbeeld van. Daarnaast komen er andere sporten die vaak als hobby gezien worden steeds vaker om de hoek kijken. Een van deze sporten is bijvoorbeeld skaten. In iedere gemeente zijn er een of meerdere skateparken gebouwd om voor de jeugd een plek te creëren waar ze niet alleen samen kunnen komen, maar ook in beweging kunnen zijn.

Skateparken kunnen op verschillende manieren worden gebouwd. Wat het meeste bij ons bekent is zijn de indoor skateparken en de outdoor skateparken. Deze parken worden vaak in opdracht van de gemeente gebouwd. Maar wat kan skaten nu eigenlijk voor je gezondheid betekenen?

Ten eerste is skaten een goede cardiotraining, omdat je een hoge intensiteit van beweging hebt zal je hart sneller moeten werken waardoor het bloed sneller door je lichaam zal stromen, maar daarnaast zal ook je spiermassa sneller groeien. Skaten is niet een dagelijkse bezigheid waardoor spieren die je eigenlijk niet vaak gebruikt ook aangesterkt zullen worden. Dit is dus eigenlijk een hele gezonde manier van bewegen, maar geeft daarnaast ook nog eens ontspanning. En een groot voordeel ten opzichte van fietsen is dat je geen lekke fietsband kunt krijgen 🙂 Skaten wordt toch vaak gezien als een gezellige bezigheid waardoor je dit vaker zult gaan doen en herhalen.

Zo zie je eigenlijk dat er tal vol opties zijn om gezond te bewegen, maar ook een gezonde ontspanning te hebben.

admin