Site Loader
Hygiëne in de keuken tips

Dat het belangrijk is om je keuken schoon te maken, klinkt niet als iets nieuws. Een goede hygiëne van je keuken is niet alleen om vieze geurtjes te voorkomen, maar draagt ook bij aan je eigen gezondheid! Naast dat het belangrijk is om bewust met je eten bezigte zijn, is het ook belangrijk om dit in een schone omgeving klaar te maken. Doordat je in de keuken vaak met eten aan de slag gaat, is het van belang om bacteriën in de keuken te voorkomen. Toch is het soms lastig waar je moet beginnen. Daarom hebben wij 4 tips voor een goede hygiëne in de keuken op een rij gezet!

1. Handen wassen

Het is van groot belang om altijd je handen goed te wassen voor je in de keuken aan de slag gaat. Wanneer je je handen niet wast, loop je het risico om veel slechte bacteriën over te brengen op je eten en drinken.

2. Houd je keuken schoon

Een goede hygiëne in de keuken begint bij een goede basis. Aangezien bacteriën zich snel verspreiden, is het belangrijk om je keuken geregeld schoon te maken. Veel bacteriën gaan vaak zitten in handdoeken, theedoeken, vaatdoekjes en ovenhandschoenen. Was deze spullen daarom geregeld!

3. Geschikte prullenbak

Je prullenbak is een bron van bacteriën, dus wanneer je in de keuken aan de slag gaat moet je goed oppassen. Was altijd na het aanraken van de prullenbak goed je handen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een sensor prullenbak. Deze prullenbakken hoef je niet aan te raken, waardoor het de meest hygiënische prullenbakken zijn in zijn soort.

4. Ruim niet alleen op

Opgeruimd houdt niet altijd in dat het ook schoon is. Veel bacteriën worden verspreid via oppervlakten en keukenapparaten, waardoor iets wat netjes lijkt toch vies kan zijn. Naast dat je keuken goed opgeruimd is, is het daarom belangrijk om na het koken alles schoon te maken. Belangrijke onderdelen die goed schoongehouden moeten worden zijn keukenbladen en spoelbakken. Deze plekken komen vaak met eten in aanraking, waardoor ze sneller een bron van bacteriën vormen. Naast dat een opgeruimde keuken hygiënischer is, geeft het ook meer rust en kan je je er beter concentreren.

admin