Site Loader
Hoortest doen

Ons gehoor is een zintuig dat ontzettend gevoelig is. We moeten hier dan ook zo voorzichtig mogelijk mee omgaan, maar het kan door verschillende omstandigheden alsnog zo zijn dat we ons gehoor beschadigen. Het is daarom belangrijk dat we ons gehoor monitoren en daardoor weten of deze schade heeft opgelopen of niet. Dit kun je doen door een hoortest te doen, bij bijvoorbeeld een erkend audicien.

Gehoorschade

Gehoorschade kan door verschillende omstandigheden ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan harde geluiden, maar ook aan ouderdom. Hierdoor gaat het gehoor in sommige gevallen achteruit en kan het dus zijn dat je bijvoorbeeld minder hoort. Dit kan vervelende situatie veroorzaken en hier kun je bijvoorbeeld last mee krijgen op de werkvloer. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk te doen om het gehoor te beschermen. Allereerst natuurlijk door bijvoorbeeld oordoppen te dragen bij concerten of andere evenementen en daarnaast ook door regelmatig een gehoortest te doen. Deze kan namelijk aangeven wat momenteel het niveau van het gehoor is en of hier dus ook schade aan is.

Hoortest laten afnemen

Een hoortest is een test die je op verschillende manieren kan laten uitvoeren. Allereerst is het zo dat je naar een audicien kan gaan om de test te laten doen. Een audicien is eigenlijk hetzelfde als een opticien, maar dan voor het gehoor. Zij hebben verschillende manieren om een test te doen die kan kijken hoe het niveau van het gehoor is. Bijvoorbeeld met een piepjes test. Deze laat verschillende piepjes horen en degene dei de test laat uitvoeren moet aangeven aan welke kant hij het hoort en of hij het piepje hoort. De audicien kan hierdoor vaststellen wat de status van het gehoor is. Iemand kan ook een test thuis doen en dan online. Er zijn verschillende online testen te vinden die het gehoor testen. Ook online krijg je verschillende geluiden te horen, zodat je kan aangeven waar je het geluid hoort. Op die manier geeft de online test een schatting van hoe goed het gehoor nog is.

Tot slot

Een gehoor test uitvoeren heeft dus als voordeel dat je precies weet wat het niveau van je gehoor is. Mocht je bijvoorbeeld merken dat je minder goed hoort en wil je weten hoe dat komt, dan kun je dus het beste een test laten doen. Hierdoor kun je er ook achter komen of de maatregelen die je treft voor het gehoor voldoende zijn of niet.

admin