Site Loader
Informatie over therapie

Iedereen heeft weleens van het woord therapie gehoord. Maar wat is eigenlijk de exacte betekenis van therapie? En hoe gaat therapie in zijn werking? In dit artikel vertellen wij jou graag meer over therapie!

Wat is therapie?

Het woord therapie kan op vele manieren worden geïnterpreteerd. Zo krijg je therapie van de fysiotherapeut op het moment dat jij last hebt van je knie. Maar het nemen van medicatie kan ook een vorm van therapie zijn. Therapie kan daarom ook wel omschreven worden als de behandeling van een medische aandoening. Deze aandoening hoeft niet per se fysiek te zijn.

Zo kan je ook mentaal niet helemaal gezond zijn. Wanneer je in therapie gaat, kan dat helpen om je te genezen of om beter te leren omgaan met jouw mentale problemen. Therapie Heuvelrug is zo’n plek waar jij terecht kunt, wanneer je op zoek bent naar mentale therapie!

Verschillende therapeuten voor de geest

Therapie voor de geest wordt over het algemeen door een psycholoog, psychotherapeut of psychiater aangeboden. Een psycholoog heeft de opleiding psychologie afgerond. Na deze opleiding kan hij of zij nog een tweejarige, verdiepende opleiding volgen om GZ-psycholoog te worden (gezondheidspsycholoog). Psycholoog is een beschermde titel, die is opgenomen in het BIG-register

Een psychotherapeut heeft na een vierjarige studie psychologie, pedagogiek of gezondheidswetenschappen een vierjarige opleiding tot psychotherapeut gevolgd. Hij of zij richt zich vooral op complexe psychische klachten.

Een psychiater is de enige van de drie die medicatie mag voorschrijven, daar hij of zij ook de studie geneeskunde heeft afgerond. Een psychiater behandelt zware psychische klachten, waar medicijnen een rol spelen in de behandeling.

Gezond en in therapie

Het kan lijken, als je bovenstaande hebt gelezen, alsof je mentale problemen moet hebben om therapie te krijgen. Echter is dit zeker niet waar! Je hoeft namelijk helemaal geen ernstige problemen zoals depressie of ernstige angsten te hebben om therapie te kunnen krijgen. Het kan namelijk heel fijn zijn om met iemand te kunnen praten die jou niet kent, ook al ben je verder helemaal gezond.

Therapie is er niet alleen om mensen te genezen of beter te leren omgaan met hun mentale problemen. Het is er ook voor de mensen die graag goed voor zichzelf en hun mentale staat willen zorgen. Aarzel daarom zeker niet om therapie te nemen, omdat je denkt dat jij daar niet voor in aanmerking komt! 

Kortom: therapie is voor iedereen! Wanneer je niet zeker weet of therapie iets voor jou is, kan je altijd een kennismakingsgesprek inplannen om dit te onderzoeken.

admin