Site Loader
kan je wijn drinken als je op dieet bent

Ben jij ook zo’n wijnliefhebber? Er is helemaal niks mis met het drinken van een glaasje wijn op zijn tijd. Wil je graag wat fitter worden? Of misschien zelfs wel een klein beetje afvallen? Als je een gezonde levensstijl wilt ontwikkelen zul je rekening moeten houden met je voeding, maar het alcoholgebruik is ook een belangrijke factor. Kan je eigenlijk nog wel wijn drinken als je op dieet bent? Wij geven antwoord op deze vraag en delen nog een aantal gezonde tips. 

Je kunt blijven drinken

We houden je niet langer in spanning. Volgens deskundigen kun je gewoon een glaasje wijn blijven drinken tijdens je dieet. Je kunt dus best een avondje borrelen met je vrienden en een wijntje drinken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je elke avond een fles opdrinkt, maar verdeel je alcoholinname over de gehele week. Zo kun je bijvoorbeeld prima twee of drie avonden in de week 2 tot 3 glazen drinken. Je kunt dit ook verspreiden over de gehele week, drink dan elke avond 1 glas. 

Verschillende wijnsoorten

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er verschillende wijnsoorten: wit, rood en rosé. Nu vraag je je misschien af: welke soort kan ik het beste drinken tijdens mijn dieet? Kies het liefst voor een droge wijn. In zoete wijn zitten namelijk veel suikers en deze wil je vermijden op dieet. Daarnaast kun je het beste lichte wijnen drinken. Het maakt niet uit voor welke soort je kiest, maar ga voor een niet al te zwaar exemplaar. Ga voor een Cabarnet Sauvignon of een Pinot Grigio. Houd je van bubbels? Goed nieuws, deze bevatten namelijk de minste calorieën per glas. 

Op zoek naar een geschikte dessertwijn? Tokaji is de oudste Hongaarste wijn en staat bekend als perfecte begeleider van desserts, maar kan ook zeker los gedronken worden. Tokajwijn bestellen doe je gemakkelijk online! Zorg ervoor dat je niet al te veel van de dessertwijn drinkt. Deze zijn namelijk zoet van smaak. 

Balans is belangrijk

Nu je weet dat je een aantal wijntjes kunt drinken, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je terugvalt in je oude patroon. Als je graag wilt afvallen, raden we je aan om het alcoholgebruik zoveel mogelijk te beperken. Als je een feestje hebt of op vakantie bent, snappen we heel goed dat dit minder goed lukt. Drink altijd een glas water na een wijntje om het te balanceren. Als je een avondje gaat borrelen, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om van tevoren een gezonde maaltijd te eten of het te compenseren met een work-out. Zo houd je je calorie-inname in balans. 

Saskia