Site Loader
niet lekker vel blijf niet lopen

Tijdens de corona crisis is er veel van ons gevraagd. We moesten thuis blijven, konden niet meer vrijblijvend onze vrienden en familie zien en moesten een snelle switch maken naar het nieuwe normaal. Mensen die normaal gesproken energie halen uit de omgang met anderen, zagen plots ineens niemand meer. Ook werd de scheiding tussen werk en privé steeds kleiner, nu we allemaal vanuit huis moesten werken. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor onze mentale gesteldheid gehad. Het is belangrijk om hierover in gesprek te gaan, zodat je het niet allemaal bij jezelf opkropt. Lees hier waar je allemaal terecht kunt! 

Blijf communiceren met collega’s

Als je veel stress van je werk ervaart, is het belangrijk om in goed contact met je collega’s en je leidinggevende te blijven. Zij zitten immers in hetzelfde schuitje en kunnen dus goed begrijpen hoe jij je voelt. Geef bij je leidinggevende aan waar voor jou de stressfactor zit, zodat jullie samen kunnen kijken wat er eventueel aan gedaan kan worden. Misschien ligt er wel een hele makkelijke oplossing klaar en ben je er zo vanaf! Bij collega’s kan je natuurlijk ook om adviezen vragen over hoe zij met de situatie omgaan. 

Schakel individuele coaching in 

Als je denkt dat je behoefte hebt aan meer individuele coaching, dan zijn daar ook zeker veel mogelijkheden voor. Er zijn veel coaches die je kunnen helpen als je bijvoorbeeld merkt dat je symptomen van een burn-out hebt of zelfs al als je gewoon moe wordt van de stress die je ervaart. Een individuele coach gaat hierover met je in gesprek en reikt je dingen aan waardoor je hier in de toekomst beter mee om zou kunnen gaan. Heb je bijvoorbeeld hulp nodig om een betere werkplek te vinden, je unieke kwaliteiten herontdekken en jezelf waarderen of wil jij je meer bewust worden van de kracht van jouw gevoeligheid? Dan is individuele coaching zeker iets voor jou. In Tilburg zijn er in ieder geval genoeg coachingspraktijken die jou hierbij kunnen helpen! 

Tot slot is het belangrijk om te weten dat de afgelopen tijd voor iedereen enorm moeilijk is geweest en je dus niet alleen in deze situatie zit. Juist door er met anderen over te praten, voel je je hierin minder eenzaam en kom je hopelijk sneller tot rust in je hoofd! 

admin