Site Loader
Afvallen met groene smoothie

Meestal zijn er twee periodes per jaar dat veel mensen actief aan de slag gaan met hun gewicht; zo rond het nieuwe jaar als goede voornemen en in de periode voor de zomer om er goed uit te zien voor de zomervakantie. Zeker voor de zomer willen mensen graag in een korte periode snel afvallen en het liefst zonder veel moeite. Nu kan dat laatste natuurlijk niet. Je zult hoe dan ook actie moeten ondernemen om af te vallen. Dit kan echter op heel verschillende manieren. Van de ene kant kun je (veel) meer gaan bewegen en sporten en van de andere kant kun je op je voeding letten.

Met name qua voedingen zijn er heel veel mogelijke dieten om te volgen. Zo ben je vast wel bekend met termen zoals Weight Watchers, keto, koolhydraten arm en het Sonja Bakker dieet. Iedereen heeft hier zo zijn eigen voorkeur in. Maar heb je ook al eens gehoord van afvallen door het drinken van groene smoothies? Dit is een effectieve en gezonde manier om snel een paar kilo’s af te vallen.

Wat zijn groene smoothies?

Groene smoothies zijn drankjes gemaakt van groente en fruit. Doordat de basis van het drankje gebaseerd is op groene groente, worden ze groen en vandaar de naam. Het voordeel van groene smoothies is dat ze makkelijk te maken zijn, gezond zijn, vullend zijn waardoor je minder honger hebt en je energie geven. Ze zijn gezond omdat ze dus gemaakt worden van groente en fruit wat veel vitamine, mineralen en antioxidanten bevat. Daarnaast zitten er ook veel vezels in die je langer een verzadigd gevoel geven.

Je kunt groene smoothies gebruiken ter vervanging van bijvoorbeeld je ontbijt of als een gezond tussendoortje.

Welke groente kunnen in een groene smoothie?

De basis is dus groene bladgroente. Spinazie wordt hier veel voor gebruikt, maar ook andijvie of boerenkool kunnen een goede basis zijn. Daarnaast kun je heel veel verschillende groente en fruit toevoegen. Denk aan selderij, komkommer, broccoli, avocado en courgette. Vind je het niet lekker als je alleen groente gebruikt? In dat geval kun je ook een groene appel toevoegen, dat geeft een heerlijke frisse smaak aan je smoothie. Ook kun je extra komkommer toevoegen, op die manier word je smoothies wat dunner en voeg je extra aminozuren toe. Ook water, citroensap en munt kunnen fijne toevoegingen zijn om je smoothie nog lekkerder te laten smaken!

admin