Site Loader
sportvoeding tips

Voeding is een heel belangrijk onderdeel van je gezondheid. Je zult daarom ook merken dat een verandering in je voedingspatroon invloed zal hebben op je sportprestaties. Om optimaal te kunnen presteren, is het dus van belang dat je voedingspatroon gezond is. Daarvoor kun je sportvoeding kopen. We geven je 3 tips bij het kopen van sportvoeding en waar je op moet letten wanneer je sportvoeding koopt.

Wat is sportvoeding?

Onder sportvoeding verstaan we alles dat ons lichaam voedt en ondersteunt voor, tijdens en na het sporten. Daarom is sportvoeding ook zo populair: het verbetert je prestaties en is belangrijk voor je herstel.

De volgende 3 tips zijn van belang wanneer het gaat om sportvoeding:

  • Pas sportvoeding aan op je doel en sport
  • Denk ook aan supplementen
  • Kies voor advies van experts

Je doel en sport

Het is van belang dat wanneer je sportvoeding koopt, je dat doet op basis van jouw doel en sport. Er is namelijk verschillende sportvoeding voor meerdere doelen en sporten. Welke sportvoeding voor de één zorgt voor betere prestaties en herstel, kan minder goed werken voor de ander. Als je aan een sport doet waar je voor een langere periode continu energie moet leveren, zoals een duursport, dan wil je graag voldoende koolhydraten eten. Doe je echter aan fitness en wil je spiermassa opbouwen, consumeer dan voeding met voldoende eiwitten. Dit zijn al twee zeer verschillende situaties, dus let hier goed op.

Supplementen

Heb je weleens supplementen gebruikt? Vele sporters, vooral op een hoge niveau, kiezen voor supplementen om hun prestaties te verbeteren en herstel te bevorderen.  Vooral in combinatie met goede voeding, zullen supplementen ervoor zorgen dat je nog beter presteert. Populaire supplementen voor spiergroei zijn creatine en eiwitshakes. Voor spierherstel is BCAA een goede keuze. Er zijn ook een aantal supplementen die van belang zijn voor je algemene gezondheid, wat je sportprestaties positief zal beïnvloeden: vitamines, mineralen en visolie.

Advies van experts

Het is gebruikelijk om experts om advies te vragen als het om voeding en supplementen gaat. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste voeding en supplementen kiest die passen bij jouw doel en sport. Je zult snellere en betere resultaten zien! Ook zul je goed advies krijgen op het gebied van herstel met voeding en supplementen, wat natuurlijk zeer fijn is.

admin