Site Loader
Tips stoppen met roken

Stoppen met roken kan heel lastig zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren waardoor het makkelijker wordt om te stoppen met roken. In deze blog geven wij vier tips waardoor het minder moeilijk moet zijn om te stoppen met roken.

Maak voor jezelf een lijstje

Allereerst kan het vaak helpen om voor jezelf een lijst te maken met de voordelen van het stoppen met roken. Dit kan te maken hebben met gezondheid, maar ook het rekening houden met je omgeving. Het is dus belangrijk om op te schrijven wat de motivatie is achter het stoppen met roken. Op moeilijke momenten kan je dit lijstje erbij halen en weet je waarvoor je het doet.

Vertel het aan je omgeving

Vaak helpt het ook om aan je omgeving te vertellen dat je gaat stoppen met roken. Dit zorgt ervoor dat zij je gaan steunen, aanmoedigen en ze proberen je niet in de verleiding te brengen door naast jou te gaan roken. Vertel het dus aan je collega’s, vrienden en familie. Als anderen dit weten ga je overigens ook minder snel de fout in.

Eet gezond en ga sporten

Wanneer je stopt met roken, is het vaak zo dat je enkele kilo’s aankomt doordat je een leegte wilt opvullen. Zorg daarom voor een gezond eetpatroon om te vermijden dat je extra aankomt. Gezond eten laat je vaak ook beter voelen. Daarnaast is het belangrijk om te blijven bewegen. Sporten helpt om spanning te verminderen en je fitter te voelen. Dit kan alleen al door de trap te nemen i.p.v. de ligt of door elke dag een kwartier te wandelen.

E-sigaret als hulpmiddel

Als het niet lukt om gelijk te stoppen met roken, kan je er altijd voor kiezen om een e sigaret als alternatief te gebruiken om je te helpen stoppen met roken. Het kan helpen om de hoeveelheid nicotine die iemand binnenkrijgt langzaam af te bouten. Dit zorgt voor minder lichamelijke ontwenningsverschijnselen. De e-sigaretten zijn te verkrijgen in verschillende e liquid smaken, verhoudingen en je kunt ervoor kiezen of je met of zonder nicotine wilt.

admin