Site Loader
tips om voldoende groenten te eten

We kennen het allemaal: je hebt het druk en hebt bijna geen tijd om te koken. Wanneer je thuis komt probeer je zo snel mogelijk iets te koken, zodat je daarna kan rusten. Echter houdt niet iedereen zich aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) groenten die de Gezondheidsraad adviseert. Dagelijks hoort een volwassene minimaal 250 gram groenten te eten. Als het leven even hectisch is vergeten we dit wel eens. Daarom hebben we vijf tips samengesteld, zodat jij voldoende groenten binnenkrijgt. 

1 – Start je dag met verse groenten

Een goede start is al de helft van het werk. Het is belangrijk dat de eerste maaltijd die je consumeert een goede bron is van gezonde eiwitten of vetten. Begin je eerste maaltijd van de dag dus met een smoothie met groente en fruit erdoorheen gemengd. Ook zijn Eggs Florentine heerlijk als ontbijt. Dit is een gepocheerd eitje met gebakken spinazie en eventueel een sausje eroverheen. 

2 – Eet snackgroenten als tussendoortje

Vaak grijpen we naar een chocolaatje of een snoepreep als we trek hebben. Toch raden we aan om dit niet te doen. Deze snacks geven je uiteindelijk een suikerdip waar je niet blij van gaat worden. Kies in plaats daarvan voor een handje snacktomaatjes, wortels, komkommers of bloemkoolroosjes. Deze kun je in hummus of guacamole dippen, zodat je dubbel zoveel groenten binnenkrijgt. 

3 – Maak een heerlijke groentesoep

Heb je tijd tekort en wil je iets simpels? Eén van onze gezondheidstips is om te kiezen voor een heerlijke groentesoep. Begin met het bakken van knoflook, ui en verse groenten. Voeg er vervolgens kokend water en kruiden bij. Hierna kun je de groenten laten koken totdat ze zacht zijn. Achteraf kun je nog wat kruiden toevoegen om het goed op smaak te brengen. Deze warme maaltijd kun je als diner of lunch eten en is ook nog erg simpel. 

4 – Vul je bord voor de helft met groenten

Als richtlijn kun je aanhouden om altijd de helft van je bord te vullen met een variatie van groenten. Daarna kun je het aanvullen met de rest van de maaltijd. Zorg er ook voor dat je bord een combinatie heeft van verschillende groenten en kleuren. Zo geef je de hoofdrol aan de groenten en weet je dat je er voldoende van consumeert.

5 – Drink je groente

Heb je geen tijd om elke dag de ADH groenten te consumeren? Dan zijn groente shots ideaal. Een flesje geeft je al de helft van de ADH groenten. Op deze manier hoef je alleen nog de andere helft in je maaltijden te verwerken. Bovendien kun je het gemakkelijk online bestellen. Het wordt vers en gekoeld geleverd aan je deur, waardoor je verder niets hoeft te doen.

Meer groente consumeren?

Heb je moeite met het consumeren van voldoende groenten? Dan raden we het zeker aan om groente shots te proberen. Heb je een kind dat weigert om groente te eten? Dan zouden de groente shots ook ideaal zijn. Ook zijn er maandpakketten beschikbaar waarbij je voor elke dag van de maand een groente shot ontvangt. Zo krijg je in ieder geval de helft van de ADH groente binnen en hoef je je alleen nog zorgen te maken over de andere helft. Start je weg naar een gezonder leven vandaag nog!

admin