Site Loader
Tips somber gevoel

Voel jij je de laatste tijd nogal somber? Weet dat je hier niet de enige in bent! Geef dan ook ruimte aan baaldagen en maak je niet te druk als deze wat vaker voorkomen dan normaal. Wel kan het prettig zijn om te weten hoe je deze negatieve gedachtes kunt doorbreken. Benieuwd? Lees dan snel verder voor enkele tips!

Maak een klein succes

Wanneer jij je vaak somber voelt is er al snel de kans dat je het liefst de hele dag in bed blijft liggen. De afstandsbediening is dan je grootste vriend. Toch is het verstandig om elke dag minimaal één ‘suf’ klusje te doen, wat je al een tijdje hebt laten liggen. Ga bij het kiezen hiervan vooral voor iets eenvoudigs, zoals bijvoorbeeld je kast opruimen of het betalen van een rekening. Het klinkt misschien erg simpel, maar door het boeken van zo’n klein succes krijg je het gevoel toch iets nuttigs gedaan te hebben. En dit kan erg meewerken bij een somber gevoel.

Anderen helpen

Er is geen betere manier om je goed te voelen, dan door een ander te helpen. En het hoeft niet te gaan om iets groots of super meeslepends. Probeer gewoon iets aardigs te doen voor een ander. Stuur bijvoorbeeld een kaartje naar je oma. Of wat dacht je van boodschappen halen voor je buren? Een glimlach en bedankje van een ander kan soms al voldoende zijn om een sombere bui te verdrijven.

Ga naar buiten

Tot slot is een goede tip om lekker naar buiten te gaan. Vermijd hierbij grauwe woonwijken en ga juist naar een plek waar je de horizon kan zien. Waarom vraag je, je af? De horizon is een natuurlijke begrenzing. Dit kan helpen om je angst en emoties te kalmeren. Ga dus op een bankje zitten met uitzicht over de zee of een weiland. Dit doet echt wonderen!

Nog een voordeel van lekker naar buiten gaan, is dat je wordt blootgesteld aan ultraviolette straling in de vorm van het daglicht. Daglicht stimuleert het lichaam tot aanmaak van het hormoon endorfine, een soort feel good drug. Endorfine heeft als fijne eigenschap dat het pijn en stress onderdrukt. Hierdoor is er meer plaats voor een gelukkig gevoel. Ook kan het zorgen dat je meer vrede ervaart. En dat is nou net iets wat jij op een donkere dag wel kan gebruiken!

Wij hopen dat jij met deze tips je snel wat beter gaat voelen!

admin