Site Loader
uitkiezen van een tandartspraktijk

Goede mondzorg is erg belangrijk voor een goede kwaliteit van leven. Hierdoor kun je goed blijven kauwen, zie je er verzorgd uit en heb je een kleinere kans op slechte adem. Daarnaast kun je allerlei gezondheidsproblemen voorkomen als je mondgezondheid goed is. Een tandarts kan je hierbij helpen. Maar hoe kies je de beste tandartspraktijk voor jou? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

Mondzorg

Kies een tandarts die bij je behoeften past. Je kunt tijdens het uitzoeken van een tandarts kijken naar de openingstijden van de praktijk. Daarnaast is de bereikbaarheid van de praktijk erg belangrijk. Zeker voor spoedgevallen is dit erg fijn! Sommige praktijken bieden extra zekerheid als het gaat om spoedgevallen. Als dan bijvoorbeeld je tand afbreekt word je niet doorverwezen naar een andere praktijk en kan je altijd bij dezelfde tandarts terecht. 

Ben je vaak gespannen voor je bezoek of ben je bang voor de tandarts? Je kunt dan eventueel op zoek gaan naar een tandarts die een certificaat heeft behaald in deze richting. Deze kan je begeleiden naar een angstvrije behandeling.  

Vergelijk verschillende tandartspraktijken

Er zijn verschillende soorten tandartspraktijken. Ben je op zoek naar een kleine praktijk waar iemand alleen werkt? Of kies je voor een grote praktijk waar meerdere tandartsen met verschillende specialisaties werken? Zit er een mondhygiënist in de praktijk? Als je weet wat je wilt kun je verschillende tandartspraktijken vergelijken en er een kiezen die bij je wensen past. Vergelijk niet alleen de dichtstbijzijnde praktijken, maar kijk ook buiten je eigen buurt! Zo kun je bijvoorbeeld in Utrecht wonen en de perfecte match vinden bij een tandarts Leidsche Rijn. Dan kun je altijd nog de overweging maken of je deze kiest of niet.

Houd rekening met reistijd

Bijna elke woonplaats heeft wel een tandarts. Als je in een stad woont kun je vaak kiezen uit meerdere tandartspraktijken in de buurt. Het is verstandig om je tandarts dicht in de buurt te hebben. Dit is fijn wat betreft tijdsplanning, maar ook voor spoedgevallen is het handig als je niet eerst naar de andere kant van het land hoeft te reizen. Bedenk voor jezelf wat een fijne reistijd voor je is. Als je bijvoorbeeld in Utrecht woont en je wilt maar maximaal 10 minuten reizen, dan is het handig om naar een tandarts Utrecht te kijken. Vind je het niet erg om 25 minuten te reizen? Dan kun je je zoekgebied wat verder uitbreiden. 

admin