Site Loader
voordelen stoppen met roken

Of je nu gewone sigaretten rookt of de e-sigaret rookt, roken is schadelijk voor je gezondheid. Zo is het slecht voor je longen en kan het leiden tot longkanker en andere aandoeningen aan je longen. Maar behalve dat het schadelijk is voor je longen, welke andere voordelen van stoppen met roken zijn er?

1. Je conditie verbeterd

Als je al langere tijd rookt dan heb je het vast gemerkt; je conditie gaat er van achteruit. Dit komt doordat roken ervoor zorgt dat je bloedvaten vernauwd worden en zuurstof minder goed door je bloed(vaten) getransporteerd wordt. En dat komt ten nadele van je conditie. Een van de grootste voordelen van stoppen met roken is dus het verbeteren van je conditie.

2. Je bespaart geld

Roken is duur! Zo ongeveer elk jaar wordt de prijs van een pakje sigaretten door de overheid verhoogd om roken minder aantrekkelijk te maken. De prijs van een pakje sigaretten ligt op dit moment rond de 8 euro! Stel je voor dat je nu elke week twee pakjes sigaretten rookt, dn kost je dit 16 euro per week. Klinkt misschien niet veel. Maar als je stopt met roken dan bespaar je per jaar 832 euro. En voor dat geld kun je heel veel leuke dingen doen!

3. Betere smaak en reuk

Een ander voordeel van het stoppen met roken is dat je smaak- en reukorganen weer beter gaan werken. Hierdoor ruik je beter wat er om je heen gebeurt maar smaakt bijvoorbeeld ook je eten intenser!

4. Betere adem

Zeker als je net een sigaret hebt gerookt, kan je adem behoorlijk stinken. Als je stopt met roken, dan krijg je een frissere adem. Ook op de lange termijn verbetert je adem omdat je mondbacteriën gezonder worden en ook in de ochtend zul je het verschil gaan merken.

5. Mooiere huid

Doordat roken zorgt voor een slechter bloedtransport in je lichaam, heeft dit ook een negatief effect op je huid. Je huid wordt doffer en je kunt er bleek of grauw door gaan uitzien. Bovendien zorgt roken er ook voor dat je sneller en meer rimpels krijgt.

Dit zijn vijf voordelen van stoppen met roken, maar er zijn er nog veel meer!

admin