Site Loader
waarom een bezoek bij de tandarts belangrijk is

Regelmatig naar de tandarts gaan is misschien niet je favoriete gewoonte, maar het is wel een belangrijke gewoonte. Twee of drie keer per jaar je tanden laten checken is genoeg, als je in de tussentijd ze goed blijft poetsen, flossen en verzorgen. Lang niet geweest? Bel nu je tandarts in Den Haag of in de stad waar jij woont om een afspraak te maken. Wees niet bang voor hoge kosten, er wordt nooit zomaar een ingreep gedaan zonder een aankondiging. Een algemene check is nooit heel duur, en wel redelijk onmisbaar.

Verzorgde mond

Een verzorgde mond en een gezond gebit heeft meer invloed op je algehele lichamelijke welzijn dan je misschien zou verwachten. Als er iets in je mond niet in orde is, zoals ontstoken tandvlees, een gaatje in je tand of een scheefgroeiende kies, dan heb je daar vaak veel meer last van dan alleen wat pijn in je mond. Er zitten heel veel zenuwen in je gezicht die met elkaar in verbinding staan, en het wordt algauw een pijntje dat je niet zomaar kunt negeren. Je krijgt er bijvoorbeeld ook hoofdpijn van, en het is ook niet zo goed voor je humeur, je kunt er namelijk flink chagrijnig van worden.

Gezonde tanden gaan langer mee

Daarnaast wil je natuurlijk ook gewoon dat je gebit er netjes uitziet. Het is immers je visitekaartje. Als je iemand voor het eerst ontmoet, elkaar groet en naar elkaar glimlacht, is het het eerste wat de ander ziet. Hagelwit hoeft natuurlijk niet, maar gele tanden staan niemand goed en als je de boel verwaarloosd verlies je misschien wel een tand! Ook wil je dat je adem enigszins aangenaam ruikt. Bloemetjes en pepermunt zijn prettige geuren, maar dat hoeft natuurlijk niet. Een neutrale geur is prima, zolang je maar niet stinkt. Als je niet goed poetst en niet regelmatig naar de tandarts gaat, dan loop je de kans dat je uit je mond gaat stinken.

Ook bij haast naar de tandarts

Heb je binnenkort een belangrijke afspraak of een sollicitatiegesprek en wil je dat je tanden er piekfijn uitzien? Of heb je een heel pijnlijke ontstoken kies of ben je tijdens het uitgaan op een randje gevallen en is er nu een stukje tand afgesproken? Je hebt niet altijd tijd om te wachten tot je een afspraak kunt maken, en dan vervolgens nog dagenlang te wachten op die afspraak. Gelukkig is er een spoed tandarts in Den Haag, waar je op heel korte termijn kan komen aanwaaien en waar je vervolgens goed geholpen wordt. Veel steden hebben zo’n spoedtandarts. Misschien denk je daar nooit over na, maar het is slim om even te checken waar de dichtsbijzijnde zit. Je weet maar nooit.

admin