Site Loader
wanneer online psychische hulp inschakelen

Reis je voor je werk veel naar het buitenland en heb je behoefte aan psychische hulp in eigen taal? Dan kun je tegenwoordig voor psychische hulp online terecht bij Psycholoog op afstand. Wat je mentale welzijn betreft is het altijd fijn als je je zo duidelijk en direct mogelijk uit kunt drukken en dit gaat het gemakkelijkst in eigen taal. Maar je kunt ook de hulp van psychologen online aanvragen wanneer je jouw huis niet gemakkelijk kunt verlaten, doordat je bijvoorbeeld slecht ter been bent. Maar wanneer schakel je precies psychische hulp in?

Lichte tot zware psychologische klachten

Het is belangrijk goed op je gezondheid te letten en je mentale welzijn is daar een groot onderdeel van. Als je beter in je vel zit, heb je vaak meer motivatie en wil om je lichaam in goede conditie te houden. Zo kun je wat je werk en gezinsleven betreft, alles uit jezelf halen. Bij Psycholoog op afstand kun je terecht voor alle soorten psychologische klachten. Of je nou kampt met lichte klachten, of zeer zware psychische klachten: er staat altijd een professionele psycholoog klaar om jou verder te helpen.

Onderzoek naar stoornissen

Naast de hulp van een online psycholoog, kun je via Psycholoog op afstand ook de hulp inschakelen van de online psychiater. Zij voert psychologische onderzoeken uit naar onder andere AD(H)D en ASS (Autisme/Asperger). Verschillende stoornissen vragen om verschillende soorten behandelingen. Door middel van een dergelijk onderzoek, kan een bepaald behandelingsplan worden opgesteld die het beste bij jou en je leefstijl past. Er worden bij de behandelingen gebruik gemaakt van verschillende technieken, zoals: Cognitieve gedragstherapie (CGT) en EMDR.

Relatietherapie

Psycholoog op afstand biedt eveneens online relatietherapie aan. In een relatie kan het voorkomen dat je op een gegeven moment tegen bepaalde obstakels aanloopt en er samen niet meer uit komt. Vaak eindigen deze conflicten helaas maar al te vaak in een scheiding. Een mogelijkheid is samen in online therapie te gaan en zo het conflict bespreekbaar te maken. Door het inzetten van een deskundige psycholoog komen er vaak zaken aan bod die jullie zelf over het hoofd zagen. Voordat jullie met zijn tweeën in therapie gaan, is het ook mogelijk om eerst individuele therapie te volgen.

Saskia