Site Loader
Alles over bevlogenheid

Misschien heb je al wel eens gehoord van het begrip bevlogenheid, maar wat betekent bevlogenheid nou precies en waarom is dit een belangrijk begrip. Als jij leiding geeft aan een groep mensen is het belangrijk te weten wat bevlogenheid is. Bevlogenheid betekent in het Engels engagement en stelt organisatie in staat goede prestaties neer te zetten. Het is ontzettend belangrijk dat je er voor zorgt dat jouw personeel bevlogen is. Met een bevlogen team kun je gewoonweg veel meer bereiken dan met een team die niet bevlogen is. lees dit artikel dus goed door!

Bevlogenheid op de werkvloer

Bevlogen medewerkers zijn de medewerkers die je zonder twijfel een vast contract aanbiedt. Deze mensen werkt met passie, hard, effectief, efficiënt en klantgericht. Zij streven ernaar om goede kwaliteit te leveren en zijn bereid waar nodig een extra tandje bij te zetten. Deze mensen zijn erg belangrijk voor een organisatie, het is dan ook moeilijk deze mensen te vinden. Jij kunt met een bevlogen team dus superieure prestaties neer zetten, dit creëert vertrouwen waardoor jouw team in een stijgende lijn zal blijven werken. Bevlogenheid is dan ook een goede voorspeller voor klanttevredenheid, het vasthouden van personeel, productiviteit en winstgevendheid. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw personeel bevlogen wordt?

Hoe creëer ik een bevlogen team?

bevlogenheid creëren is niet makkelijk, je moet ervoor zorgen dat je een goede band opbouwt met je team en het team onderling goed met elkaar kan samenwerken. Als manager of leidinggevende is dit een van jouw taken. Jij moet de boel draaiende houden, je creëert de voorwaardes voor succes. Dit betekent dus dat jij jouw personeel tevreden moet houden, dit vergeten veel managers. Veel managers en leidinggevenden denken dat zij er zijn om de agent uit te hangen en dat het personeel hun tevreden moet stellen. Een mooi gezegde is ‘ a good leader eats as last’, als leider zul jij het voortouw moeten nemen en dus het goede voorbeeld moeten geven. Zorg dat je als eerste op je werk bent en als laatste naar huis gaat. Loop zo nu en dan langs bij je personeel en vraag of jij ze ergens bij kunt helpen zodat ze hun werk nog beter kunnen uitvoeren. Je kunt ook eens gericht complimenten geven.

Een medewerker zal pas bevlogen werken als hij of zij op zijn plek zit, het is dus belangrijk de juiste mensen op de juiste positie te zetten. Je kunt dit vergelijk met een voetbal team, wanneer je de verdedigers en aanvallers omwisselt zal dit resulteren in een catastrofale wedstrijd. Zorg er dus voor dat jij jouw team efficiënt indeelt. Je kunt beginnen met gesprekken te voeren, is iemand niet gemotiveerd en vindt hij of zij het werk niet meer leuk? Dan is het beter afscheid te nemen. Is iemand toe aan meer uitdaging? Dan is het verstandig deze persoon meer verantwoordelijkheid te geven. Prikkel en stimuleer je personeel op de juiste wijze, alleen dan zullen zij bevlogen worden. Na bevlogenheid komt betrokkenheid, betrokkenheid houdt in dat het personeel hart voor de zaak krijgt. Wanneer je dit voor elkaar krijgt ben je binnen als manager.

admin