Site Loader
Wat is Cryolipolyse?

Een cryolipolyse behandeling is een cosmetische behandeling die zich richt op het vernietigen van vetcellen door middel van extreme kou. Kort gezegd wordt bij cryolipolyse de temperatuur van de huid plaatselijk verlaagd waardoor de vetcellen dood gaan. Deze worden vervolgens door het lichaam afgevoerd en komen niet meer terug. Een ideale manier van vet verliezen, lijkt het. Waar moet je op letten? Dat leggen we je allemaal uit!

Resultaten van een behandeling met Cryolipolyse

Over het algemeen zijn patiënten erg tevreden nadat ze een cryo behandeling hebben ondergaan. Uit onderzoek is gebleken dat men over 2-3 maanden gemiddeld 25% vet verliest, een behandeling kan tot wel 30% in vet laten afnemen. Gemiddeld heeft men ongeveer 1 tot 1,5 cm vetverlies per behandeling.

Voor wie is die behandeling eigenlijk?

Zou het niet mooi zijn als er een manier was om van die laatste randjes vet af te komen? Daar biedt cryolipolyse een uitkomst. Dus: sport jij al een tijdje maar kom je niet van dat laatste randje buikvet af? Dan is een cryolipolyse behandeling wellicht wat voor jou!

Je kunt pas behandeld worden met cryolipolyse als je BMI niet te hoog is. Het is dus echt bedoeld om van dat laatste randje vet af te komen, niet om veel kilo’s kwijt te raken. Wat dat BMI precies is en of je in aanmerking komt, dat wordt vastgesteld bij een consult met een cosmetisch arts.

Wat zijn de risico’s van cryolipolyse?

Cryolipolyse draagt niet echt risico’s met zich mee, mits het instrument op de correcte manier geplaatst is. Is dit niet goed gedaan, dan kan er frostbite optreden. Ook kan het aanbrengen van de transducer (de kop die het vet verkoelt) enigszins onaangenaam voelen.

Verder is het belangrijk om iets te benoemen waar eigenlijk niemand het over heeft: de roodheid direct na de behandeling. Dit is de roodheid die direct na de behandeling optreed en te vergelijken is met een bloeduitstorting op het behandelde gebied. Deze is werkt ontsierend en zul je dus zeker nog een week zien. Niet zo handig als je bijna op vakantie moet! Plan je bezoek dus ruim van te voren als je cryolipolyse gaat doen!

admin