Site Loader
wat is koninginnen gelei

Koninginnegelei is een wit goedje dat de werkbijen maken om de larven te voeden. Daarom kennen sommige mensen koninginnengelei ook als bijenmelk. Dit natuurproduct staat bekend om heel gezond en voedingsrijk te zijn. Zo bevat bijenmelk standaard veel proteïnen, vitaminen en aminozuren.

Waarom noemen we het koninginnengelei?

Dit witte product noemen we koninginnengelei, omdat de koningin de enige bij is die er heel haar leven mee gevoed wordt. Alle beginnende larven krijgen dit product, maar dit slechts drie dagen. De koningin wordt extra in de watten gelegd. Heel haar leven lang eet ze koninginnengelei.

Gezond voor bij én mens

Bijen weten dat koninginnengelei heilzaam is, maar ook voor de mens is dit product gezond. Zo zitten er in het goedje heel wat B-vitaminen en vitamine C. Daarnaast versterkt de collageen in bijenmelk niet alleen je haar, maar ook je huid, botten en zelfs je bloedvaten.

Veel gezondheidsvoordelen

Maar daar houdt het niet bij op. Koninginnegelei heeft heel wat gezondheidsvoordelen voor mensen. Velen noemen het daarom ook een superfood. Dat heeft niet enkel met de collageen, de vitamines en de enzymen te maken, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat koninginnengelei je ook andere voordelen oplevert.

Zo blijkt uit verschillende studies dat koninginnengelei heel veel eiwitten bevat. Deze eiwitten zorgen ervoor dat je bloeddruk lager wordt.

Ook zou koninginnengelei de gezondheid van je hersenen stimuleren. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt immers dat bijenmelk het aantal stress hormonen in je hersenen en centraal zenuwstelsel doet verminderen. Daarnaast zou het ook helpen tegen symptomen van depressie en bij geheugenverlies.

We gaan niet zeggen dat koninginnengelei je eeuwig jong houdt, maar bijenmelk vertraagt wel het verouderingsproces. Verschillende studies tonen immers aan dat koninginnengelei je huid beter wapent tegen UV-straling, waardoor je minder snel rimpels krijgt.

Tot slot kunnen vrouwen koninginnengelei gebruiken om de gevolgen van de menopauze te onderdrukken. Vrouwen die tijdens hun menopauze bijenmelk nemen hebben een beter geheugen, minder stress en minder last van een depressie. Tot slot geven wetenschappelijke studies bij vrouwen aan dat vrouwen die twaalf weken lang koninginnengelei innemen minder last hebben van rugpijn.

Waar kan je bijenmelk kopen?

Je kan koninginnengelei en honing bestellen in je plaatselijke natuurvoedingswinkel of in een online shop. Zo geniet je thuis van alle voordelen die bijenmelk je lichaam kan bieden. Waar wacht je nog op?

admin