Site Loader
zorgvergelijker besparen zorg premie

Aan het einde van het jaar breekt er altijd een enorme concurrentiestrijd uit tussen de verschillende zorgverzekeraars. Zij proberen allemaal met lage premies zoveel mogelijk klanten ertoe te bewegen om naar hen over te stappen. Als je wilt weten of je het laagste tarief betaalt voor je zorgverzekering kun je het beste gebruik maken van de zorgvergelijker 2021. Die zoekt uit of er voor het verzekeringspakket dat jij hebt een goedkopere zorgverzekering te vinden is. Het gebruik van de zorgvergelijker 2021 is heel eenvoudig. Na enkele muisklikken heb je al antwoord op je vraag.

Hoe werkt de zorgvergelijker 2021?

De zorgvergelijker 2021 is een rekentool met een database. In de database staan alle zorgverzekeringen en de bijbehorende tarieven van alle aanbieders van zorgverzekeringen in Nederland. Als jij in de zorgvergelijker 2021 aangeeft welke zorg je graag verzekerd wilt hebben, selecteert de zorgvergelijker 2021 alle zorgverzekeringen die aan de eisen voldoen. De zoekresultaten worden gesorteerd. De verzekering met de laagste maandpremie staat bovenaan. Elke verzekering bestaat minimaal uit een verplichte basisverzekering. Soms is er een aanvullende verzekering nodig om aan alle gevraagde zorg te voldoen.

Keuzevrijheid in de zorgvergelijker 2021

Er zijn enkele factoren die de hoogte van de maandpremie flink kunnen beïnvloeden. Eén daarvan is het eigen risico. Wie voor een laag eigen risico kiest betaalt een hogere maandpremie. Bij een hoog eigen risico gaat de maandpremie flink omlaag. De keerzijde is, dat als je ziek wordt of door een ongeluk in het ziekenhuis belandt, je een groot deel van de medische behandeling zelf moet betalen. De vrijheid om zelf een arts en een ziekenhuis te kiezen zorgt ook voor een hogere maandpremie. Als je genoegen neemt met de artsen en ziekenhuizen die door de zorgverzekeraar worden aangewezen scheelt dat ongeveer 10 euro per maand aan premie. Als je hier meer over wilt weten, dan kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar, bijvoorbeeld door de klantenservice VGZ te bellen.

Een aanvullende zorgverzekering of niet?

Om te kunnen inschatten of het rendabel is om een aanvullende verzekering af te sluiten voor zorg die niet vanuit de basisverzekering wordt gedekt, moet je eigenlijk weten hoeveel een behandeling kost. Stel, je wilt je gebit laten renoveren bij de tandarts. Laat de tandarts dan een kostenopgave doen. Je kunt dan in de zorgvergelijker 2021 een aanvullende zorgverzekering voor tandartskosten voor dat bedrag invoeren en laten uitrekenen hoe hoog de maandpremie is. Als de maandpremie van de aanvullende verzekering opgeteld voor het hele jaar goedkoper is dan de tandartskosten, is het verstandig om zo’n verzekering af te sluiten.

De kleine lettertjes en de zorgvergelijker 2021

De informatie in de zorgvergelijker 2021 is zeer uitgebreid. Maar als je besluit om een verzekering af te sluiten voor bijzondere behandelingen is het goed om de polisvoorwaarden op de site van de zorgverzekeraar te controleren. Want soms worden er extra voorwaarden gesteld aan een vergoeding. Er zijn zorgverzekeraars die in het bovenstaande voorbeeld van een gebitsrenovatie eisen dat je minimaal een jaar verzekerd moet zijn voor tandartskosten voordat je zo’n behandeling vergoed krijgt. In dat geval betaal je dus minimaal twee jaar premie en is het waarschijnlijk goedkoper om  de behandeling geheel zelf te betalen.

De overstap teniet doen

Als je aan de slag gaat met de zorgvergelijker 2021 is de verleiding groot om een zorgverzekering af te sluiten met een veel lagere zorgpremie dan je bij je oude verzekeraar betaalde. Soms is dat enthousiasme onterecht, want dan blijkt achteraf dat de polisvoorwaarden van je oude verzekeraar gunstiger voor jou zijn dan de voorwaarden van de nieuwe verzekeraar. Als je spijt hebt van het overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar kun je de overstap ongedaan maken. Daar heb je twee weken de tijd voor. De overstap teniet doen is gratis.

Vanaf eind november kun je weer zorgverzekeringen vergelijken op Zorgverzekering-vergelijken.net.

admin